Gjør god business på hundeklipp

HUNDEFRISØR: Astrid Irene Halseth har drevet hundesalong siden desember 2012. Her sammen med sin læremester Gisela Andrea Gonzalez Olguin som er på besøk fra Chile.

Fem år etter at hun startet York Hundesalong på Lade, har Astrid Irene Halseth (29) flyttet salongen inn i større lokaler, kun et steinkast unna de gamle.

Av Renate Brødreskift
– Det ble for trangt i det gamle lokalet. Jeg har en del ansatte, og det var veldig mange kunder som ville ha time. Men jeg kunne ikke ta inn alle, sier Halseth, som kan ha mellom 12 og 14 hunder innom salongen i løpet av en dag.

Leste du: Veterinærveteran Lars Strømmen (59) har sett og gjort det meste 

Større aktivitet
9. oktober åpnet hun salongen i nye lokaler på Lade Arena, i samme bygg som bakeriet Franske Nytelser og Lade Allé hud­klinikk. Her har hun 110 kvadratmeter til rådighet, og adskillig større plass enn i den gamle salongen som var på 30 kvadratmeter. Utvidelsen betyr først og fremst at salongen kan ta i mot flere kunder, men Halseth har også planer om å utvide virksomheten ved å arrangere flere klippekurs i samarbeid med hundeklubber, og holde valpekurs der valpene trenes opp til å være i salongen og hundeeierne lærer hvordan man bader, børster og klipper klør.
– Folk har kanskje noen fordommer mot hundesalonger, så jeg tror de synes det er ganske greit at vi viser de hvordan man gjør det, sier Halseth, som ikke er redd for å bli arbeidsledig ved å lære bort et og annet triks i faget.

STØRRE PLASS: I de nye lokalene har salongen plass til å ta i mot flere kunder enn tidligere. Salongen tilbyr klipp, napping, bad, kloklipp og rens av ører for alle typer hunder.

Firedoblet omsetningen
– Før gjorde folk alt selv, men nå er man så vant til å betale for å få ting gjort. Vi har for eksempel veldig stor etterspørsel på kloklipp, sier hun. Siden York Hundesalong åpnet i desember 2012 har omsetningen økt for hvert år, og Halseth sier salongen har firedoblet omsetningen siden starten. Hun tror god kundeservice og en brennende interesse for faget er noe av årsaken til at det går så det suser.
– Vi er gode på kundeservice. Der har jeg lært mye av Ine som driver Hund som Hobby, og som har vært som en reservemamma for meg. Så synes jeg det er artig å lære nye ting, og tar kurs for å kunne utvikle meg hele tiden. Jeg er nøye på det jeg gjør og behandler hundene godt. Det tror jeg kundene synes er bra. De føler det er greit å dra fra hunden sin her.

Klippet hunder hjemme
Salongeieren begynte sin hundekarriere tidlig, og startet å jobbe på Hund som Hobby som 13-åring. Allerede på barneskolen bestemte hun seg for å bli hundefrisør, og utdannelsen har hun tatt på hundefrisørskole i Sverige, i tillegg til at hun har gått flere kurs. I en periode tok hun i mot hunder som hun klippet hjemme.
– Da klippet jeg de rasene jeg hadde selv. Jeg har også lært mye av venner som har forskjellige raser, og jeg spør alle oppdrettere i byen om råd. Jeg tar utstillingsklipp på noen raser, og er veldig glad i puddel. Der prøver jeg å lære meg en del nå, sier Halseth, som er glad for å kunne fortsette driften på Lade Arena.
– Jeg trives godt her. Det er her kundene er vant med å finne meg. Og så har du butikker som Hund som Hobby og TAM Lade som gjør at det er veldig mye hundefolk her, sier hun.

NY ADRESSE: York Hundesalong har flyttet til andre siden av parkeringsplassen på Lade Arena.