Sverresborg jenter ’03 vant Kippermocupen

GLADE VINNERE: Sverresborg jenter 14, bak f.v. Celine, Malin, Tone Rebecca, Bella, Maja, Åsne, Hanna, Eliza, Gea, Mie, Sofie, Oda.
Foran f.v. Marie, Nora, Marlene Sofie, Nora, Eirin og Lise.

Klippermocupen gikk av stabelen i Mosjøen 23.-25. juni. Med 333 lag totalt, hvorav 10 i J14-klassen, er cupen Norges nest største helgecup.

Trener Roald Lund Fleiner oppsummerer finalekampen mot Hållingen slik:
– Det stod lenge 1-1, og Hållingen hadde initiativet både på banen og tribunen, med stor supportergjeng med kubjeller mot Sverresborgs fem tilreisende supportere. Jubelen var derfor stor da et hardt langskudd fra midtbanespiller Sofie ga 2-1 til Sverresborg da laget trengte det som mest. Deretter løsnet det med scoringer av sideback Eliza på corner og spiss Marie på et godt gjennomløp. De to finalelagene skal møtes igjen i 1. divisjon i høst.

Andre lag Sverresborg møtte i cupen var Fauske/Sprint, Vinger, Spillum, Åga, Overhalla og Hattfjelldal. Jentene syntes det var artig å møte lag de aldri hadde spilt mot før. Kippermocupen har vært arrangert siden 1983, og har hatt jevn vekst fra 21 lag det første året til 333 i år. I J14-klassen ble alle kamper spilt på gress, på et stort og flott anlegg med alle banene samlet.

– Laget har 26 spillere, en økning på tre siden i fjor. Det er et svært godt miljø, en flott gjeng med masse humor. De aller fleste har spilt fotball sammen siden de var 7 år gamle, og over halve laget spiller håndball sammen om vinteren, forteller Roald. I tillegg er det stort engasjement og innsats fra foreldergruppen.

– I høst og vinter blir det lokale cuper ute- og innendørs. Neste år blir det blant annet tur til Dana cup, sier Roald Lund Fleiner, som er en av flere trenere til laget. Han forteller at det jobbes godt med jentefotball i mange klubber i byen, og også fra kretsens side. -For oss i Sverresborg er det viktig å ha et inkluderende opplegg, der vi forsøker å kombinere god kvalitet på treningene med sosiale aktiviteter for både spillere og foreldre, sier han.

Kaptein Eliza (t.h.) tar i mot pokalen sammen med keeper Oda.