SUKSESS-KONSEPT på nett og i butikk

FRK WICKSTRØM-JENTENE: Marie Johansen, Ingalill Sjaastad, Linda Wickstrøm og Siri Smistad selger klær og interiør med stor suksess i Heimdal sentrum.

FRK WICKSTRØM-JENTENE: Marie Johansen, Ingalill Sjaastad, Linda Wickstrøm og Siri Smistad selger klær og interiør med stor suksess i Heimdal sentrum.

HEIMDAL: Interiør- og klesbutikken Frk Wickstrøm går så det suser både på sosiale medier og i butikken i Heimdal sentrum. På seks år har omsetningen økt fra 3,5 til 10 millioner kroner.

TEKST OG FOTO: Renate Brødreskift

– Det har gått jevnt fort og vi har vært heldig med kundene, sier butikkeier Linda Wickstrøm om de seks siste årene butikken har eksistert under Frk Wickstrøm-navnet. Wickstrøm drev tidligere
Match-butikken i de samme lokalene, der hun solgte både dame- og herreklær.

Etterlengtet
Etter at hun bestemte seg for å gå ut av kjeden og satse på dameklær og interiør, har hun ikke sett seg tilbake. Bare i løpet av de to første årene som Frk Wickstrøm, doblet butikken omsetningen.

– Vi skulle bare ha litt interiør i et hjørne i butikken. Men så ble det bare mer og mer. Det er tydelig at interiør har vært etterlengtet på Heimdal, sier Wickstrøm.

Butikken fører interiørmerker som Riviera Maison, Lexington, Lene Bjerre, Nordal, Voluspa, Artwood, Herregard, Lulus, Lama med mer. På dameklær finner du merker som Five Units, Lee jeans, Lexington, Nude sko, Unisa sko, Kaffe clothing, Minusfashion, In Wear, Part Two, Pulz, Culture og Ane Mone. Wickstrøm sier de satser spesielt på bukser og jeans, og har også planer om å bli større på sko.

35 000 følgere
En viktig del av suksessoppskriften er bruken av sosiale media. Butikken har over 35 000 følgere på Instagram, og Wickstrøm har ansatt en egen fotograf til å ta bilder til Instagram, blogg og Facebook.

– Når vi legger ut et antrekk, tar det ikke mange dager før det er utsolgt. Vi hadde ikke hatt den omsetningen vi har uten Instagram. Instagram er alfa og omega, sier Wickstrøm. Hun opplever rett som det er at menn kommer innom for å kjøpe noe til kona. Da holder de frem mobilen, viser frem et Instagrambilde og sier «jeg skal ha den».

– Damene tagger ofte mennene sine. Det er jo også en måte Instagram fungerer på, sier Wickstrøm og ler.

Lanserer nettbutikk
Frk Wickstrøm leverer varer til hele landet, og omsatte i fjor for over 1,5 millioner kroner på salg av varer over mail. I høst lanseres den nye nettbutikken, som skal gjøre handelen både raskere
og tryggere for kundene.

– Vi tror nettbutikken blir en suksess. Vi har jo kunder fra overalt, og mange som kjører innom når de er på ferie. Vi vil etter hvert ha det samme varelageret der som vi har i butikken, sier Wickstrøm. Hun frykter ikke at salget over nett vil stjele kunder fra butikken.

– Folk som bor i området vil komme innom uansett, sier hun.

Utvider
I løpet av høsten vil butikken på Heimdal utvides med 100 kvadratmeter.

– Nå får vi vist frem varene bedre, sier Wickstrøm, og legger til at de også starter med bryllupslister i disse dager. Wickstrøm mener fremtiden i Heimdal sentrum er lys.

– Med alt som skjer med utbyggingen på Heimdal, tror jeg folk vil ha mer møbel på denne siden av byen. Det er jo ingen andre butikker som har den samme miksen som vi har. Og det fine med Heimdal sentrum er jo at alle butikkene er så forskjellige, sier hun.