Stor interesse for åpning av lokalbank

GOD RESPONS: Administrerende banksjef i Soknedal Sparebank, Siri Fossum, og kunderådgiver Arild Samstad kunne konstatere at interessen for den nye banken på Valentinlyst var stor.

VALENTINLYST: Mange hadde tatt turen til Valentinlyst senter for å få med seg åpningen av det nye avdelingskontoret til Soknedal Sparebank torsdag 1. september.

TEKST OG FOTO: Renate Brødreskift

– Det har vært fullt her siden vi åpnet og folk er veldig positive, kunne kunderådgiver ved det nye kontoret, Arild Samstad, fortelle. Målet med nyetableringen er å øke bankens kundemasse, og allerede etter et par timer hadde Samstad flere kundemøter i boks.

– Jeg har vervet flere kunder. Vi skal holde på de kundene vi har, og så skal vi ut og få nye. Det blir primæroppgaven min, sa Samstad.

Kunde i over 70 år
Bankkunde Gunvar Lium (80) var en av mange som hadde tatt turen til den offisielle åpningen.

– Jeg er født og oppvokst i Soknedal, og har vært kunde i banken i over 70 år. Nå bor jeg på Bakkaunet, og det blir nok stort sett nettbank. Men hvis jeg trenger noe er det greit å ha noen i nærheten å kontakte, sa Lium. Han har både brukskonto og sparekonto i banken, og da han flyttet fra Soknedal til Trondheim i 1968 fikk han boliglån i banken.

– I banken sa de jeg fikk lån fordi jeg hadde hatt sparekonto der siden jeg var liten. Jeg føler stor lojalitet til Soknedal Sparebank, sa Lium.

Personlig forhold
Siri Linge Frønes er ikke er kunde i Soknedal Sparebank, men kunne fortelle at hun er tilhenger av småbanker.

– Man får et mer personlig forhold til småbankene, og kjenner de som jobber der. Jeg er kunde i Åfjord Sparebank fordi jeg har sterke røtter til Åfjorden. De er også tilknyttet Eika, slik som Soknedal Sparebank, sa Frønes.

PERSONLIG: Tidligere banksjef i Soknedal Sparebank, Arnfinn Aakerli (t.v.), tok turen til Valentinlyst for å treffe både kolleger og kunder. Gunvar Lium har vært kunde i banken siden han var guttunge. Siri Linge Frønes (t.h.) er også tilhenger av småbanker. – Man får et mer personlig forhold til banken, sier hun.

Eiendomsmegler
Til stede under åpningen var også bankens samarbeidspartner, Aktiv Eiendomsmegling, som skal være til stede på kontoret en dag i uka og tilby eiendomsmegling. Banken på sin side kan tilby finansieringsløsninger til boligkjøpere.

– Folk selger bolig mye oftere nå, i hvert fall den yngre generasjonen. Det er et helt annet behov for kjøp og finansiering. Det er snakk om millioninvesteringer, og folk vil ha noen å prate med, sa Samstad.

Avdelingskontoret på Valentinlyst er et rent rådgivningskontor rettet mot privatmarkedet, og er bankens første etablering utenfor hovedkontoret i Soknedal og avdelingskontoret på Støren.