Søstre lever ut drømmen med egen kafé

DRIVER DEN NYE BYDELSKAFEEN PÅ PERSAUNET: I januar åpnet nye Persaunet helse- og velferdssenter i Kristin Bonnevies veg 20. Søstrene Grethe (t.v.) og Kristin Brå Johansen driver bydelskafeen i byggets første etasje.

DRIVER DEN NYE BYDELSKAFEEN PÅ PERSAUNET: I januar åpnet nye Persaunet helse- og velferdssenter i Kristin Bonnevies veg 20. Søstrene Grethe (t.v.) og Kristin Brå Johansen driver bydelskafeen i byggets første etasje.

PERSAUNET: Mens de i oppveksten satt og pirket i maten, tryller søstrene Grethe (37) og Kristin (41) i dag frem lekre retter i den splitter nye bydelskafeen på Persaunet

Av Jan Vestre

– Jeg var ekstremt kresen i matveien. Jeg husker fortsatt en julaften hvor jeg ikke spiste noe annet enn poteter og potegull fordi jeg nektet å smake på alt det andre, ler Grethe Brå Johansen (37)

Storesøster Kristin Brå Johansen (41) var ikke noe særlig bedre.

– Pannekaker, risengrynsgrøt og til nød koteletter var greit. Fisk og stort sett alt annet som ble servert i en saus eller gryte var ikke fult så greit. Da slet jeg, smiler Kristin.

Fortsatt kresen
Gjennom firmaet Sansen For  Smak driver de to søstrene i dag bydelskafeen i det nye Persaunet helse- og velferdssenter som åpnet forrige måned.

Men selv om Kristin og Grethe for lengst har utvidet sitt eget kulinariske repertoar er de fortsatt kresen, men nå først og fremst på vegne av sine kunder.

– Vi lager det meste fra bunnen  av enten det er snakk om sauser, majones, dressinger eller marinader. I tillegg satser vi kun på de beste råvarene, gjerne kortreiste som lammekjøtt fra Onsøyen gård på Byneset, forteller Kristin

– Så på Persaunet er det langt mellom TOROs sausposer altså?

– Haha, nei de finner du ikke. Ikke et vondt ord om hverken TORO eller annen ferdigmat men som for de fleste i bransjen handler det om yrkesstolthet, smiler Kristin.

Snitter for kjentfolk
Med en mor som er utdannet kokk var det kanskje ikke så rart at de to søstrene endte opp i restaurantbransjen. Men det var først etter videregående at kokkeleringen for alvor tok av.

– Jeg gikk på Charlottenlund VGS hvor jeg siktet meg inn på hjelpepleieryrket, men fant etterhvert  ut at det ikke vare riktig hylle for meg, forteller Grethe.

Kristin som gikk ut av Strinda VGS i 1994 prøvde seg også på flere ting før hun for alvor satset på en fremtid innen restaurant og catering.

For det var cateringvirksomheten det hele startet med for de to søstrene.

– Vi begynte i det små med å lage snitter, tapas og koldtbord til konfirmasjoner og den slags. Etterhvert begynte det imidlertid å balle på seg, forteller Kristin.

Eget firma
For ryktet om de to søstrenes hjemmelagede festmat hadde spredd seg. Snart stod flere bedrifter i kø med sine bestillinger.

Kristin opprettet da enkeltmannsforetaket Sansen For Smak. Et par år senere ble foretaket gjort om til et AS hvor Kristin og Grethe i dag eier 50 % hver.

– Da vi fikk inn stadig større bestillinger og faste kunder som BUFETAT, Sparebank 1 og Marintek var vi nødt til å ordne virksomheten i et AS med egen regnskapsfører. Papirarbeidet tok plutselig helt av, forklarer Grethe.

Bydelskafe
Grethe bor i dag på Charlottenlund mens Kristin bor på Nidarvoll. At de sammen skulle ende opp med å drive bydelskafe på Persaunet var litt tilfeldig, forteller Kristin.

– Før det nye helse- og velferdssenteret på Persaunet skulle åpne  ble de ansatte spurt om de hadde noen tips til hvem som kunne drive bydelskafeen som var tiltenkt i byggets første etasje. Vårt navn kom opp og vi ble oppfordret til å sende en søknad. At vi ble valgt til å drive stedet var utrolig artig.

Selv om Kristin og Grethe nå lever ut jentedrømmen med en egen bydelskafe har de allikevel flere planer de ønsker å realisere.

– Egen tapas-bar i sentrum hadde vært stort! Vi har vinnerkonseptet klart, men er avhengig av å finne de rette lokalene på det rette stedet, forteller søstrene hemmelighetsfullt.

PS! Den nye bydelskafeen på Persaunet ligger i første etasje i det nye helse- og velferdssenteret i Kristine Bonnevies veg 20. For mere info om de to søstrenes virksomhet se: www.sansenforsmak.no.