SKAL KJEMPE I MESTERNES MESTER: – Kjenner det er artig å konkurrere igjen

FRA LANGRENN TIL MESTERNES MESTER: Eldar Rønning (34) er en av ti deltakere i neste sesong av «Mesternes mester».

FRA LANGRENN TIL MESTERNES MESTER: Eldar Rønning (34) er en av ti deltakere i neste sesong av «Mesternes mester».

«Man får jo muligheten til å treffe idrettsfolk man selv ser opp til. Det er nesten så man blir litt starstruck når man møter dem»

BYÅSEN/HELLAS: Langrennsprofilen Eldar Rønning (34) befinner seg i disse dager på ei øy i Hellas der han kjemper om tittelen Mesternes Mester.

Av Renate Brødreskift

Under et halvt år etter at han la skiene på hylla, stiller Rønning igjen til start i en konkurranse. Denne gangen møter han ni tidligere toppidrettsutøvere til knallhard kamp i den populære TV-satsingen «Mesternes Mester ». Hvem som går seirende ut av kampen, vil tv-seerne først få vite når sesong åtte av programmet sendes på nyåret. På telefon fra Peloponneshalvøya, der innspillingen foregår, forteller Rønning til Bydelsavisa Byåsen at dette var en mulighet han ikke kunne la gå fra seg.

– Det er et program som er veldig populært og som folk liker. Jeg snakket med en som var med i fjor, som sa det var en opplevelse for livet.

Litt starstruck
Rønning skal blant annet kjempe mot tidligere landslagskeeper Frode Grodås (51), fekter Bartosz Piasecki (29) og bryter Ine Barlie (51).

– Man får jo muligheten til å treffe idrettsfolk man selv ser opp til. Det er nesten så man blir litt starstruck når man møter de. Frode Grodås er for eksempel en jeg alltid har sett opp til. Han var jo med da Norge var veldig store, og det er noe jeg husker godt. Ellers så er det artig å høre om de idrettene som ikke er så store. Du har for eksempel den kvinnelige bryteren Ine Barlie og snøbrettkjøreren Helene Olafsen, sier Rønning.

Ikke friskmeldt
Langrennsløperen har to individuelle VM-medaljer i langrenn på merittlisten, og har bidratt til fire av Norges stafettgull. I 2015 fikk han Holmenkollmedaljen, som er den høyeste utmerkelsen innenfor norsk skisport. Da han la opp i vår, var det etter to sesonger preget av mye sykdom.

– Som toppidrettsutøver er jeg egentlig ikke friskmeldt. Konkurranseinstinktet er jo intakt, men det virker det som det er hos de fleste. Men jeg kjenner jo det er artig å konkurrere igjen, sier Rønning.

Mer tid på Byåsen
Etter at han la opp har han gått over til en sivil jobb i Sparebank1 SMN, og har fått mer tid sammen med kona og barna hjemme i det nybygde huset på Byåsen.

– Plusset er jo at man får mye fritid, og ettermiddagene med ungene er noe jeg setter pris på. Samtidig er det en overgang å måtte gå på jobb fra 8 til 16. Men det har vært veldig godt å komme inn i et miljø med så fine folk, og Sparebank1 er en veldig fin plass å starte yrkeskarrieren, sier Rønning.

Nå melder han også overgang fra idrettslaget i hjembygda Skogn over til Byåsen IL, der både kona og ungene er engasjert i fotballen.

– Jeg har tilbudt meg å bidra på langrenn for junior og senior, og er med litt som trener. Jeg vet hvor viktig det er å bidra, sier Rønning.