Robust arbeidsbil

FLERE FORANDRINGER: Nye Peugeot Expert er varebilen som dekker de fleste behov, den har mange nyttige funksjoner som gjør arbeidsdagen enklere. De oppdaterte motorspesifikasjonene gir større ytelse og dermed også økt kjøreglede i hverdagen.

FLERE FORANDRINGER: Nye Peugeot Expert er varebilen som dekker de fleste behov, den har mange nyttige funksjoner som gjør arbeidsdagen enklere. De oppdaterte motorspesifikasjonene gir større ytelse og dermed også økt kjøreglede i hverdagen.

TILLER: Nye Peugeot Expert har et røft utseende, spennende motorprogram og en del smarte tekniske løsninger.

TEKST OG FOTO: Odd Arne Ruud

På varebiler generelt er det fronten som blir viet mest oppmerksomhet når det gjøres forandringer, nye Peugeot Expert er intet unntak. Med godt markerte partier i fronten fremstår bilen som robust og er lett gjenkjennelig med løven godt synlig i grillen.

Stort utvalg
Expert fåes i tre forskjellige lengder, deriblant en ny L1 kompaktutgave på bare 4,6 meter. L2 (standard) på 4.9 meter og L3 (lang) på 5.3 meter. Motorprogrammet byr på ikke mindre enn seks varianter, fra en beskjeden 1,6 liter på 95 hestekrefter og opp til en 2,0 liter med automat på 180 hestekrefter. Det er verdt å merke seg at de første bilene som kommer til Norge er L2 med 120 hestekrefter. 180 hk automat og L3 kommer noe senere utover høsten.

Peugeot Expert dører 1STØRRE VOLUM: Bilen kommer i tre ulike størrelser. Den lengste utgaven har et ordinært lastevolum på 6,1 m3. Innvendig lengde i varerommet på L3 er 286 cm, men med mulighet til å frakte lengder på gulvet opp til 402 cm. Avbildet bil er L2 med et lastevolum på 5,3 m3.

Smart løsning
Nykommeren har nå fått seteløsningen «Moduwork», det vil si muligheten til å få mere plass og mulighet til å frakte gjenstander på opp til fire meter flatt på gulvet. Det er da gittervegg med luke i tillegg til at det ene setet kan vippes opp. L3 har et totalvolum på 6,6 m3 og er tilgjengelig med elektriske skyvedører med håndfri betjening. Dørene åpnes via fotsensorer.

 GREIT FØRERMILJØ: Innvendig i varebilen er det lagt stor vekt på førerkomfort. Et stigtrinn gjør det enkelt å ta plass i det høye førersetet som gir maksimal oversikt over trafikkbildet og instrumentpanel. Ryggekameraet viser baksiden av bilen og området rundt den i 180-graders fugleperspektiv.GREIT FØRERMILJØ: Innvendig i varebilen er det lagt stor vekt på førerkomfort. Et stigtrinn gjør det enkelt å ta plass i det høye førersetet som gir maksimal oversikt over trafikkbildet og instrumentpanel. Ryggekameraet viser baksiden av bilen og området rundt den i 180-graders fugleperspektiv.

 

 

Svein Åge

Kom innom oss og se på den nye Experten, oppfordrer selger Svein Åge hansen hos Prøven bil. – Tar du en tur med denne blir du garantert imponert.

Fokus på sikkerhet
Innstegsprisen er 329.900 kroner inkl mva. Listen over standardutstyr er god og inneholder bl.a Webasto kjørevarmer, cruise controll og ryggekamera med parkeringssensor foran og bak. Av annet tilgjengelig sikkerhetsutstyr er det verdt å nevne «Driving time warning system» som varsler at du har kjørt sammenhengende i timer, «Driver Attention Alert» som måler vinglete kjøring og varsler om det og «Lane Departure Warning System» som varsler om du krysser stiplet eller heltrukken linje når blinklysene ikke er på.