RISVOLLAN BIBLIOTEK GJENÅPNET

FLITTIGE BIBLIOTEKBRUKERE: Marie Emilie Hammernes og Ariel Lovise Eriksen er ofte innom biblioteket etter skoletid, og er kjempeglade for at biblioteket har åpnet igjen.

– Det har blitt det kuleste biblioteket

Etter lang oppussingsperiode åpnet bydelsbiblioteket på Risvollan igjen i forrige uke, til stor jubel fra lånekundene.

Av Renate Brødreskift

Biblioteket har holdt stengt siden september i fjor, og lånekundene på Risvollan var tydeligvis glade for å kunne ta i bruk det splitter nye biblioteket sitt da det åpnet igjen forrige mandag. Hele 537 besøkende var innom på åpningsdagen i følge avdelingsleder Lars Danielsen.

GODT BESØKT: Biblioteket hadde over 500 besøkende på åpningsdagen, og det er avdelingsleder Lars Danielsen godt fornøyd med.

– Det er et veldig høyt tall for Risvollan. Jeg tror folk er veldig glade for å ha fått biblioteket tilbake. Det er jo litt spesielt å ha biblioteket midt i borettslaget sitt slik som her på Risvollan, selv om det er folk fra hele bydelen som bruker biblioteket, sier han.

Åpningsuke
I åpningsuka bød biblioteket på ulike aktiviteter slik som lesestund, lesesirkel, språkkafe, foredrag, datahjelp, droneverksted, teaterforestillinger og festkonsert. Mye tyder på at også resten av året vil bli like begivenhetsrikt.

– Vi vil at åpningsuka skal reflektere året ellers på biblioteket, sier Danielsen.

Det nye biblioteket er tilpasset dagens moderne bibliotekbruk, med flere små sittegrupper, pc-er, leksebord med kjøkkenkrok og et eget formidlingsrom som kan brukes til lesestunder med barnehager og skoleklasser på dagtid, og til lekselesing, spilling, eller som verkstedrom på ettermiddager og kvelder.

LEKSEBORD: Her kan barnehager spise lunsj, og etter skoletid er det god plass til å gjøre lekser. Til høyre utenfor bildet er det en liten kjøkkenkrok med kaffemaskin.

– Bibliotekets funksjon har endret seg de siste årene. Folks lesevaner og søking etter informasjon har endret seg. Biblioteket skal være et møtested der vi har arrangementer og debatter, samt være en arena for livslang læring, uttalte Danielsen til Bydelsavisa i september i fjor.

FRA GULV TIL TAK: De plassbygde bokhyllene er laget av trønderen Steinar Eik Jensen, og er naturligvis laget av eik.

Meråpent bibliotek
Biblioteket har ellers gjennomgått en real renovering. Gulv, vegger og tak er skiftet ut, toalettene er flyttet opp fra kjelleren og de gamle reolene er byttet ut med plassbygde bokhyller som gjør at man får utnyttet plassen bedre. Det nye biblioteket blir også meråpent bibliotek, noe som betyr at lånekunder over 15 år får tilgang til biblioteket mellom klokken 7 og 23 alle dager, inkludert helligdager.

– Ser ut som fremtiden

VERDENSROMMET: Det nye formidlingsrommet har fått kallenavnet Verdensrommet, og vil blant annet huse aktiviteter slik som droneverksted.

De to venninnene Ariel Lovise Eriksen (9) og Marie Emilie Hammernes (9) vil gjerne fortelle Bydelsavisa Strinda hva de synes om det nye biblioteket. Jentene går på Utleira skole, og er ofte innom biblioteket etter skoletid. Mest for å spille spill, for leksene gjør de unna på leksehjelp på skolen.

– Før brukte jeg å gjøre lekser her hele tiden. Men nå skal vi spille Marvel Avengers, forteller Marie.

Hva synes dere om det nye biblioteket?

– Det ligner på fremtida. Du kan sitte inne i bokhyllene, sier Marie.

– Det ser ut som det kuleste biblioteket, og jeg er så heldig som bor så nærme, sier Ariel.

Hva bruker dere å gjøre på biblioteket?

– Vi spiller spill, sier Marie.

– Jeg bruker noen ganger å dra hit for å se på ting jeg lurer på, siden pc-en min er så dårlig. Og så låner jeg bøker siden det er et bibliotek, sier Ariel.