Ringve markerer kulturminnedagene 2016 med gårdshistorie og konsert

Hovedbygningen, Ringve Musikkmuseum.

LADE: En sjelden mulighet til å lære mer om Ringve gård.

Kulturminnedagene markeres i hele Europa i september hvert år. I Norge er det 2-300 aktiviteter i alle landets fylker, koordinert av Kulturvernforbundet. Under årets markering, 10.-18. september, er fokuset å løfte frem menneskene som jobber med bevaring, dokumentasjon, deling av kunnskap og flotte opplevelser knyttet til kulturarv.

Kulturminnedagene 2016 har som tittel og tema: Se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet. Ringve Musikkmuseum markerer Kulturminnedagene søndag 11. September, opplyser informasjonsleder Camilla Bruce til bydelsavisa.no.

Hemmelighetene i veggene
Tidligere i år skrev pressen om noen av oppdagelsene som har blitt gjort i Hovedbygningen på Ringve i etterkant av brannen 3. august 2015. Blant annet har tømmerprøver, funn av tapet og andre interiørdetaljer gitt ny innsikt og liv til bygningens historie.

I forbindelse med kulturminnedagene vil museumspedagog og prosjektleder for den kommende utstillingen i Hovedbygningen, Lars Erik Brustad Melhus, ta med publikum en tur rundt på gården og fortelle om dens rike historie, menneskene som skapte den og hva vi vet om bygningsmassen. Omvisningen omfatter også en liten utstilling som viser noen av de nye funnene fra Hovedbygningen. —Dette er en sjelden mulighet til å lære mer om Ringve gård og dens reviderte historie, sier Lars Erik Brustad Melhus.

Gratis konsert med Billuca Ensemble
Ringve Musikkmuseum markerer også kulturminnedagene med gratis konsert. Billuca Ensemble er et norsk kammerensemble med et repertoar som spenner over 500 år: Fra 1500-tallet til i dag. Billuca kombinerer klassisk musikk med elementer fra folkemusikk, både fra Norge og andre europeiske land. Den klassiske musikken presenteres i helt nye arrangementer og rekomposisjoner, spesialskrevet for ensemblets originale besetning, med to sangere, fløyte, bratsj, cello, gitar og slagverk. Det blir alt fra meditative stemninger, for eksempel en norsk bånsull i møte med spansk kunstmusikk, til en fyrrig italiensk barokkarie som møter en norsk ungkarsvise.

Billuca Ensemble

Klikk her for å se hele programmet