På Kloss Hold 2018

Førstkommende helg arrangerer Brikkelauget På Kloss Hold, Norges største årlige LEGO- arrangement, i Trondheim. Dette skjer på Charlottenlund videregående skole, lørdag 28. april og søndag 29. april mellom kl  11.00 og 16.00 begge dager.

Over 5000 besøkende i fjor
Are J. Heiseldal forteller at de i år håper vi på ny besøksrekord. Vi forventer i underkant av 100 utstillere, voksne LEGO-fans. Utstillerne kommer fra elleve land og tre kontinenter. De fleste er fra Norge, men vi får også besøk av folk som kommer ens ærend helt fra USA og Sør-Afrika for å vise fram fantastiske kreasjoner av LEGO.

Gave til St. Olav
-Vi synes det er vel og bra å samles for å stille ut og snakke om LEGO, og generelt nerde litt sammen – men i år ønsker vi også at PKH skal ha en annen dimensjon, sier han. Så vi har invitert Kevin Gascoigne, leder for den britiske veldedige organisasjonen Fairy Bricks, til Trondheim. Fairy Bricks har de siste fem årene jobbet med å donere LEGO-sett verdt flere hundre tusen pund til barneavdelinger på sykehus og hospits, både i Storbritannia og andre steder.

Fredag 27. april kl 10.00 vil Fairy Bricks v/ Kevin Gascoigne, sammen med representanter for PKH, donere nye LEGO-sett verdt cirka 3.000 britiske pund, tilsvarende rundt 33.000 norske kroner, til St. Olavs Hospital. Overrekkelsen vil finne sted hos Sykehusbarnehagen, i Kvinne-barn-senterets 1. etasje i østfløyen.

Her er det link til noen eksempler på ting bygd i LEGO:

https://www.youtube.com/watch?v=0vsLkNFmGDs – verdens største LEGO-pariserhjul 
https://www.youtube.com/watch?v=znbUm89k_GE– Frauenkirche, Dresden https://www.flickr.com/photos/birgburg/39988089774/– LEGO-ramme med LEGO-motiv!