TEMA: BIL – Ny hybrid fra Kia

FORNUFTIG LØSNING: Kia Niro har en hybridløsning som gir et lavt drivstofforbruk, oppgitte data er 0,38 l/mil. Den samlede motorytelsen er 141 hk og bilen har et totalt dreiemoment på 256 Nm. Batteriet er på 1,56 kWh og har som bilen ellers 7 års garanti. (Foto: Kia)

FORNUFTIG LØSNING: Kia Niro har en hybridløsning som gir et lavt drivstofforbruk, oppgitte data er 0,38 l/mil. Den samlede motorytelsen er 141 hk og bilen har et totalt dreiemoment på 256 Nm. Batteriet er på 1,56 kWh og har som bilen ellers 7 års garanti. (Foto: Kia)

Modellutvalget er i ferd med å bli veldig bra hos Kia. Siste tilskudd er hybrid crossoveren Kia Niro.

Av Odd Arne Ruud

Kia fornekter seg ikke, og byr stadig på noen godbiter som slår godt an ute i markedet. SUV’en Kia Sportage og den elektriske bilen Kia Soul begynner å bli et hyppig syn ute i gatene. En overkommelig pris og markedsledende garantiordninger ser ut til bære gode frukter. Nå er de klare med Kia Niro, en hybrid som fort kan bli en konkurrent til hybridene fra Toyota, et marked som
japanerne stort sett har vært ganske alene om å betjene.

To kilder
Niro er en crossover, altså ikke noe SUV, men en bil bygd på et personbil-chassis med et utseende som gir assisasjoner til en SUV og som har et litt større innvendig rom for passasjerene enn de
tradisjonelle personbilene. Niro er også en hybrid, noe som betyr at den har drift både fra en forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Niro har en bensinmotor på 1.6 liter med en ytelse på 105
hk og en elektrisk motor som yter 43,5 hk. Ved oppstart og mild akselerasjon vil hybridsystemet kun bruke kraft fra den elektriske motoren.

GOD BALANSE: Interiør og instrumenter er tiltalende, produsenten har lykkes med å finne en grei balanse mellom teknologi og komfort. (Foto:Kia.)

Smarte løsninger
Bilen er priset fra 264 900 kroner og kommer i utstyrsvariantene Classic, Active og Exlusive. Bilen har en sekstrinns automatisk girkasse med dobbeltclutch, noe som gir god kjøredynamikk med raske girskift. Når det gjelder eksteriør og interiør er det uten tvil de innvendige detaljene som imponerer mest. Av smarte løsninger kan vi nevne ventilerte forseter som gir en avkjølende luftstrøm på varme dager, oppvarmet ratt til kjølige dager og AC Inverter til drift av laptop eller andre apparater som krever 220 V.

– Kia Niro hybrid er en bil vi allerede har fått stor oppmerksomhet rundt, forteller Marita Kynnø hos Kia Trondheim. – En hybrid crossover som helt sikkert vil slå an i dette markedet forsikrer hun.

Flere sikkerhetssystemer
Sikkerheten er ivaretatt av Kia’s nye førerassistent-system DRIWE WiSE. Dette systemet byr på en rekke funksjoner, deriblant automatisk nødbrems som sørger for full bremsekraft ved behov, dette i forhold til foranliggende kjøretøy og fotgjengere som befinner seg foran bilen. Selv om de fleste sikkerhetsystemene følger med i innstegsvarianten Classic kan det være smart å gå opp et hakk eller to til Active eller Exlusive, da for å få fullt utbytte av tilgjengelig systemer.

Forhandlere i Trondheim:

Kia Trondheim
Østre Rosten 8
7075 Tiller
www.kiatrondheim.no

Bilmerker: Kia
Daglig leder: Per Arne Megård