Medisinstudenter som bamseleger i Trondheim

Fornøyd bamsepasient på bamsesykehuset i Trondheim (Foto: medhum.no)

Fornøyd bamsepasient på bamsesykehuset i Trondheim (Foto: medhum.no)

TRONDHEIM: I september legger medisinstudenter fra seg bøkene for å delta på innsamlingsaksjon. Pengene går til Leger Uten Grensers tuberkuloseprosjekt i India.

I perioden 3. til 11. september er studentene travelt opptatt med å samle inn penger gjennom ulike arrangementer.  Aksjonen gjennomføres ved alle fire medisinfakultetene i Norge.

MedHum (Medisinstudentenes Humanitæraksjon) arrangeres annethvert år.

– Her i Trondheim har vi et variert aksjonsukeprogram vi håper vil glede både store og små, forteller Berit Thorleifsson, leder i MedHum.

Bamsesykehus for barna
10. og 11. september arrangeres det Bamsesykehus i Trondheim sentrum. Her kan barn komme innom med bamsene sine og få dem sydd og plastret.

– Vi diagnostiserer og behandler syke bamser, sier bamselege Nora Arnøy.

Målet er å gi barn en positiv og hyggelig opplevelse med sykehus og leger. Noe de forhåpentligvis kan ta med seg videre i livet.

bamsesykehus1

Kompetente medisinstudenter på bamsesykehuset (Foto: medhum.no)

Over 300 deltakere på MedHum-løpet
På søndag arrangerte medisinstudentene et veldedighetsløp ved Nidelva.

Det var mange blide og spreke mennesker tilstede. Hele 310 løpere deltok, noe som er over dobbelt så mange som for to år siden.

Det var for det meste studenter som deltok, men også leger, forelesere, feltarbeidere og andre stilte til start. Blant annet deltok «Skam»-skuespiller Ulrikke Falch, som spiller «Vilde» i NRK-serien.

bamsesykehus6

Over 300 deltakere deltok på MedHum-løpet (foto: medhum.no)

Ønsker å slå rekorden på 2,4 millioner
I 2014 ble det nasjonalt samlet inn 2,4 millioner kroner under aksjonen.

-Dette ønsker vi å slå i år, sier Thorleifsson.

Revy i oktober
I oktober arrangeres medisiner-revyen hvor overskuddet går til MedHum-aksjonen. Tidligere år har revyen fått svært god kritikk, og vi gleder oss til å se hva disse iherdige medisinstudentene kan få til i år.

Les mer om årets aksjon og aksjonsuka på: