Mannskor søker sangere

KAMERATSKAP OG SANG: Hver onsdag møtes koret til øving, kaffe og vafler i Folkets Hus. Her er noen av medlemmene i koret sammen med dirigent Heidi Uddu.

Ranheim Mannskor ønsker flere sangglade menn velkommen til øving i Folkets Hus hver onsdag klokka 19.

Av Renate Brødreskift
Siden 1933 har koret vært en viktig kulturspreder i lokalmiljøet på Ranheim, med faste opptredener i Folkets Hus 1. mai, adventskonserter i Ranheim kirke, den tradisjonelle vårkonserten i Folkets Hus og under konfirmasjonsgudstjenester i Ranheim kirke og Charlottenlund kirke. Gjennom året deltar koret på ulike sangerstevner, både i inn- og utland, og i oktober venter NM for kor i Olavshallen der Ranheim Mannskor deltar i klasse B for mannskor.

Glade amatører
Men først og fremst er det det gode kameratskapet og sanggleden som står i sentrum. Leder for koret, Eldar Hernes, beskriver Ranheim Mannskor som en gjeng med glade amatører fra alle yrkeslag, som bryr seg om hverandre og som synger sanger for alle anledninger. Medlemstallet har gått litt opp og ned i løpet av årene, og i dag teller koret 25 medlemmer. Hernes sier de blir ekstra sårbare når de er så få.
– Hvis alle 25 kommer og synger på konsert så er det ikke noe problem. Men for å få den tryggheten så trenger vi tre-fire stykker til. Under 50-årsjubileet var vi oppe i 50 medlemmer, sier han.

Leste du: Ranheim Friidrett lykkes der mange sliter

LEDER: Mangeårig leder for Ranheim Mannskor, Eldar Hernes, håper å få med flere sangglade menn i koret.

Fra 50 til 80 år
Hernes mener rekrutteringsgrunnlaget på Ranheim bør være mer enn godt nok med tanke på all boligutbyggingen i området.
– Vi må jo kunne finne flere sangere fra Ranheim. Det vil være 25 000 mennesker her når alt er på plass, og Ranheim vil bli like stor som Molde by, påpeker han. Medlemmene kommer fra alle kanter av byen, og lederen forteller at de til og med har en korist fra Steinkjer som annenhver uke tar turen til Ranheim for å øve med koret. Aldersspennet på koristene er fra 50 til 80 år.
– Jeg er såpass ydmyk at jeg forventer ikke at vi skal få med oss 30- og 40-åringene. Vi vil ha de kaillene som er ferdig med unger, og som får fri av kjerringa hver onsdag, sier Hernes. Han merker at de har sterk konkurranse fra byens blandakor når det gjelder rekruttering, men mener det er noe helt spesielt å synge i kor med bare menn.
– Vi synes jo det er helt kjempe. Og forsamlinga sier at det er ikke noe som å høre et mannskor synge. Og så er det jo artig å reise på sangerstevner og turer sammen, sier han.
Dersom du har lyst til å bli medlem i Ranheim Mannskor, ta kontakt med Eldar Hernes på tlf. 413 12 466 eller møt opp på en av korets øvinger i Folkets Hus på Ranheim.