Mange vil bo på den tidligere Okkenhaug-tomta: Nybyggprosjekt nærmer seg utsolgt

FRA BILFORHANDLER TIL BOLIG: De tre leilighetsbyggene i Blussuvoll Allé ligger på den tidligere Okkenhaug Bil-tomta på Tyholt.

TYHOLT: Interessen for leilighets-komplekset Blussuvoll Allé har vært stor. Kun 11 av de til sammen 76 leilighetene er fremdeles til salgs.

Av Renate Brødreskift

– Salget har gått veldig godt, men så er det også et fantastisk godt prosjekt med en unik beliggenhet. Det blir lenge til vi får se et slikt prosjekt igjen, sier avdelingsleder og megler i Eiendomsmegler 1 Tonje Borthen.

God beliggenhet

Det er Eiendomsmegler 1 som står for salget av Blussuvoll Allé, som ligger på den gamle tomta til Okkenhaug Bil på Tyholt. Utbygger er Veidekke Eiendom. Borthen sier det har vært et bra salg siden salgsstart i juni 2016, og regner med å ha solgt ut hele prosjektet innen utgangen av 2017. Ferdig-stillelse er satt til sommeren 2018.

– Hva er det som trekker så mange kjøpere til prosjektet?

– Beliggenheten er ekstra god. Så har vi en solid entreprenør, og det er få andre prosjekter i nærområdet. Det er et veletablert område med eneboliger, halvparter og rekkehus, og mange av kjøperne har en eller annen tilknytning til området, sier Borthen.

GODE SOL- OG UTSIKTSFORHOLD: Beliggenheten i et veletablert boområde med utsikt over byen og Trondheims­fjorden er det som trekker mange kjøpere til Blussuvoll Allé.

Toppleiligheter til 14,5 mill.

Prosjektet består av 2-, 3- og 4-romsleiligheter i prissjiktet 2,8 til 14,5 millioner kroner, der de fleste leilighetene er 3- og 4-romsleiligheter på mellom 70 og 90 kvadratmeter. Toppleilighetene på mellom 140 og 160 kvadratmeter ligger i toppsjiktet når det gjelder kvadratmeterpris i Trondheim, og Borthen opplyser at de fortsatt har igjen en toppleilighet til 14,5 mill. Hun understreker at miksen av leilighetstyper trekker boligkjøpere i alle aldersgrupper, noe som gir et sunt og dynamisk bomiljø.

– Du har hele spekteret av mennesker blant kjøperne, fra helt unge til godt voksne. Det er veldig mange som har ventet på dette prosjektet. Det har vært stor rift om flere leilighetstyper, og vi måtte trekke mellom kjøpere der det var flere som var interessert i de samme leilighetene, sier hun.

Fasade

Det er arkitektfirmaet En til En Arkitekter som har tegnet Blussuvoll Allé, og det er blant annet lagt vekt på utstrakt bruk av tre for at byggene skal harmonere med resten av nabolaget. I prosjektet heter det også at man har «vektlagt balkongenes utforming og materialbruk for at bygget skal fremstå som elegant», og skilleveggene mellom balkongene fungerer som små boder. Fra leilighetene i de øverste etasjene har man utsikt over byen og Trondheimsfjorden.

– Og så har du det lille ekstra, slik som vannbåren varme i alle gulv, godt inneklima og det at det er lagt vekt på mye lys i leilighetene, sier Borthen.

BRA NYBYGGSALG: Avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Tonje Borthen sier nybyggmarkedet er Trondheim er velfungerende, og mener markedet vil holde seg slik fremover.

– Velfungerende marked

Hittil i år har Eiendomsmegler 1 solgt cirka 400 nybyggboliger i Trondheim, noe som er hakket flere enn på samme tid i fjor. Borthen sier det er et bra marked for nye boliger i Trondheim.

– Det er stor etterspørsel og stor tilflytting til byen, og det er et sunt og velfungerende marked. Det er jo mange fordeler ved å kjøpe nytt. Man unngår budrunder, har lavere dokumentavgift enn om man kjøper brukt, man kan være med på å påvirke boligen selv, og kan planlegge flyttingen på en helt annen måte. Man har ingen kostnader på vedlikehold, og man har fem års garanti, sier hun.

Solid utbygger

Eiendomsmegler 1 står for mye av nybyggsalget på østsiden av byen, med prosjekter som Lade allé, Liljendal, Lilleby og Grilstad Marina. Borthen tror den gode utviklingen på markedet vil fortsette, og understreker betydningen av å ha en solid entreprenør med på laget. Veidekke Eiendom, som er entreprenør på Blussuvoll Allé, er blant landets største og mest erfarne utbyggere av boliger, og legger stor vekt på markedsforståelse og tett dialog med kundene.

– Det å ha en utbygger som er opptatt av at kundene skal være fornøyd blir bare viktigere og viktigere. Folk er mer bevisst på dette nå enn før. Å kjøpe bolig er jo den største investeringen man gjør, sier Borthen.

BYGGEPLASSEN: Det er hektisk aktivitet på den gamle Okkenhaug-tomta. Blussuvoll Allé forventes ferdigstilt sommeren 2018. (Foto: Eilif Berge)