Lade-elever med vellykket martna

TEATERSTYKKE: Elever ved 8. trinn hadde satt opp forestillingen "Pinocchio" i dramasalen. Forestillingen var satt opp flere ganger slik at alle skulle få muligheten til å få med seg historien om tredukka som løy på seg stadig lengre nese.

TEATERSTYKKE: Elever ved 8. trinn hadde satt opp forestillingen «Pinocchio» i dramasalen. Forestillingen var satt opp flere ganger slik at alle skulle få muligheten til å få med seg historien om tredukka som løy på seg stadig lengre nese.

LADE: Engasjerte Lade-elever samlet inn til gatebarn på Filippinene.

TEKST OG FOTO: Jan Vestre

FORNØYD REKTOR: -Med tanke på hvor mye arbeid både elevene og personalet har lagt ned over lang tid, var det gledelig at såpass mange hadde tatt turen, smiler rektor Bente Moholt.

FORNØYD REKTOR: -Med tanke på hvor mye arbeid både elevene og personalet har lagt ned over lang tid, var det gledelig at såpass mange hadde tatt turen, smiler rektor Bente Moholt.

En skoledag utenom det vanlige for de over 500 elevene ved Lade skole.

For fjerde år på rad inviterte Lade skole forrige onsdag til «Lademartna ». En dag hvor mattebøker og gloseprøver blir byttet ut med teaterforestillinger, dans, korpsmusikk og rollespill. – Vårt ønske med arrangementet er å markere skolens plass i oppvekstmiljøet på Lade. Samtidig er vi også med på å hjelpe fattigstilte barn i andre deler av verden, forklarer rektor Bente Moholt.

Stort oppmøte
Og i likhet med tidligere år kjente slekt og familie også denne gangen sin besøkelstid. Det var lange køer for å komme inn og få parkeringsplasser å oppdrive i området rundt skolen.

– Med tanke på den innsatsen både elever og personalet har lagt ned over lang tid er det veldig gledelig at såpass mange la turen innom, forteller en fornøyd rektor.

STORT OPPMØTE: Det var lang kø for å komme inn og få parkeringsplasser å oppdrive da Lade skole forrige onsdag inviterte til årets "Lademartna". De yngste elevene deltok med sang og dans.

STORT OPPMØTE: Det var lang kø for å komme inn og få parkeringsplasser å oppdrive da Lade skole forrige onsdag inviterte til årets «Lademartna». De yngste elevene deltok med sang og dans.

Fokusland
Hvert år har elevene valgt ut et land man ønsket å ha som tema. I år hadde valget falt på Italia. Gjennom en visuell opplevelsesløype og forskjellige kulturelle innslag ble landets særpreg presentert på en underholdende og ikke minst smakfull måte. Skolens katine var nemlig for anledningen omdøpt til «Ristorante Italiano» hvor elevene serverte retter og smaksprøver med
italiensk oppskrift.

– Ingen italiensk aften uten spaghetti bolognese vet du, smiler Moholt.

ITALIENSK DESSERT: Elevene kunne også friste med hjemmelagede kaker og "Panna cotta". -Veldig populært, smiler denne gjengen fra 5.trinn som kan fortelle om rekordomsetning.

ITALIENSK DESSERT: Elevene kunne også friste med hjemmelagede kaker og «Panna cotta». -Veldig populært, smiler denne gjengen fra 5.trinn som kan fortelle om rekordomsetning.

Streetlight
Også i år gikk overskuddet i sin helhet til organisasjonen «Streetlight » som ble stiftet av Trondheimsmannen Erlend Johansen i 2004. Formålet med organisasjonen er å hjelpe gatebarn i den Filippinske byen Tacloban.

– Etter at barnehjemmet i byen ble sterkt ødelagt av en tyfon i 2013 har elevene hatt et stort ønske om å følge og ikke minst støtte arbeidet for å bedre levekårene til de mange gatebarna. Erlend Johanessen og hans kolleger har vært på skolen, vist bilder og fortalt om hvordan arbeidet deres går, forteller Moholt.

FOR FULL MUSIKK: Lade Skolekorps har siden starten i 1954 vært et viktig innslag i kulturlivet på Lade. Forrige onsdag deltok de under årets "Lademartna"

FOR FULL MUSIKK: Lade Skolekorps har siden starten i 1954 vært et viktig innslag i kulturlivet på Lade. Forrige onsdag deltok de under årets «Lademartna»

Felleskap på Lade
Under årets «Lademartna» deltok også skolekorpset og Trygg Lade. Rektoren ser ikke bort i fra at arrangementet neste år kan bli utvidet enda mer.

– Vi ønsker å spille på lag med det yrende kultur- og organisasjonslivet vi er så heldig å ha her på Lade. Kanskje kan «Lademartna » bli en felles møteplass for mer enn bare skoleelvene. Neste år kan vi kanskje se på om vi skal holde arrangementet på vårparten i stedenfor på høsten.

Bilder:

  • EGNE GUIDER: F.v.: Joakim Lien Holm, Birk Bjørseth, Victor Husby Pettersen, Peter Sølsnes og Kasper Troøyen.