Klart for ny årbok fra Strinda historielag

Lederen i Strinda historielag, Jan Habberstad, leser i et prøvetrykk av historielagets årbok ­Strinda – den gang da 2017.

– Årets bok er så bra, at jeg er bekymret for at den blir utsolgt fra butikker og bokhandlere før julesalget starter for alvor. Det sier lederen i Strinda Historielag, Jan Haberstad.

Forsidebildet fra Ringve Museum viser at historielaget også skriver om Byens Musikkperle. Det er Lars Erik Brustad Melhus som forteller om nye oppdagelser etter brannen.
En annen fortelling fra Trondheims historie er Rolf Grankvists artikkel om Kampen for å bevare trehusene i Midtbyen og Bakklandet på 1970-tallet.

Solid historie­dokumentasjon
Den lengste og mest internasjonale artikkelen har Jan P. Breida om Anton Julius Sand fra Strinda, som deltok i den tysk-franske krig 1870-1871 .
En annen solid historiedokumentasjon står Sølvi Løchen for, i sin beretning om byhistorikeren Henrik Mathiesens barndom på Strinda.
– Denne gangen vises også flere sider med praktfulle skråfotos fra 1950-60-tallet, som byens innbyggere neppe har sett før. All mulig grunn for de nye huskjøperne, særlig i Ladeområdet, til å gjøre seg kjent med området slik det var før utbyggingen startet for alvor, sier Habberstad til Bydelsavisa Strinda.
– Ellers har årboka mange spennende artikler som vi ikke vil røpe innholdet av her, men både smalfilmmiljøet og idrettsmiljøet er representert, sier Jan Habberstad.
Boka skal være i salg i en rekke butikker og bokhandlere umiddelbart etter Boksleppet på Strinda videregående skole den 15, november.
– Og prisen på årboka er fortsatt lav og uendret, bare 200 kroner, avslutter Jan Habberstad:
– Og hvis du melder deg inn litt brennfort, får du den gratis som del av medlemskapskontigenten, det ligger klar en innmeldingsknapp på vår hjemmeside www.strindahistorielag.no.