Klart for årets høstmarked

Snart blir det nytt høstmarked på Rotvoll

ROTVOLL: Lørdag 24. september kan du handle håndverksprodukter, økologisk mat og lære mer om mindfulness når det årlige høstmarkedet på Rotvoll arrangeres.

Av Renate Brødreskift

Høstmarkedet er blitt et fast innslag etter at Steinerskolen på Rotvoll ble etablert i 1998. Bak arrangementet står virksomhetene på Rotvoll – nærmere bestemt Camphill Rotvoll, Rotnissen barnehage og Steinerskolen.

– Å arrangere høstmarked var naturlig, da skolen ligger på en gård og vi slik kan selge noen av gårdens og skolehagens produkter. Skolen er også på sitt flotteste på denne tiden, sier Hanne S. Önen, som sitter i foreldrenes høstmarkedskomité.

For hele familien
Markedet foregår både ute og innendørs på området rundt Steinerskolen, og byr på opplevelser for hele familien med underholdning, salgsboder, aktiviteter og kafeer. Elevkonsert, utstilling, dukkespill, tinnstøping, buttonsverksted og ponniridning er bare noe av det som står på programmet.

-Markedet er et vindu mot verden, og vi legger vekt på å få vist frem det som skjer, det som produseres og det vi står for. Forberedelsene til markedet er også en viktig arena for å knytte bånd og utvikle fellesskapet, sier Önen.

Flere kulturinnslag
I løpet av årene har markedet blitt mer kjent også utenfor Rotvoll. Folk trives i de idylliske omgivelsene og flere kommer igjen år etter år.

– Interessen vokser i takt med skolens størrelse. De siste par årene har vi lagt enda mer vekt på kulturinnslag for å trekke nye grupper til arrangementet, sier Önen. I år kan du blant annet få med deg Ladegutten Henrik Elvis Hepsøs musikk og dype tekster, barneyoga med Sara Thoresen Støbakk og daglig leder ved Steinerskolen, Arve Husbys tanker om Steinerskolens plass i det norske skolelandskapet. Mette Rokke og Lill Kjellbotn fra www.akkuratno.no kommer for å gi en introduksjon i mindfulness til de som er nysgjerrige på det.

Høstmarkedet starter klokken 11 og varer til klokken 16.

Klikk her for mer info på arrangementets facebookside