Har vasket inn 6,7 millioner – nå er en ny Rosa Sløyfe-aksjon i gang

Rosa belysning ga god stemning i bilvasken på Forus i fjor. Foto: Circle K Forus

Salg av bilvask ved Circle K-stasjoner rundt omkring i landet har gitt 6,7 millioner kroner til brystkreftsaken over tre år. Nå er kjeden i gang med en ny Rosa Sløyfe-aksjon.

Av Henning Poulsen

I Trondheim har Circle K på Tunga har samlet inn over 100.000 til kreftsaken de siste tre årene.

– Selv om vi er midt i merkeskiftet fra Statoil til Circle K brenner samfunnsengasjementet vårt like sterkt som før. Vi gleder oss til en ny Rosa Sløyfe-aksjon. Ikke minst blir det gøy å følge med på alle de kreative påfunnene til stasjonsdriverne og medarbeiderne lokalt. Det er stort engasjement og alle ønsker å bidra i kampen mot brystkreft, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge AS.

I hele oktober skal Circle K-stasjoner over hele Norge – samt Statoil-stasjoner som ennå ikke har fått den nye profilen – samle inn penger til Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen. Hver solgte poleringsvask gir 50 kroner til kreftsaken. I tillegg skal stasjonene blant annet selge kaffe og reflekser til inntekt for kreftsaken.

Circle K Fr. Nansens Plass vekker oppsikt i Tromsø, særlig etter at mørket senker seg. Foto: Knut Hilmar Hansen.

Forus på norgestoppen
Circle K Forus i Stavanger er den stasjonen i Norge som har samlet inn mest penger på bilvask de siste tre årene: hele 181 300 kroner. Deretter følger Circle K Breivika i Tromsø med 150 850 kroner, Circle K Tunga i Trondheim med 100 350 kroner, Circle K Elverum med 95 950 kroner og Circle K Strandtorget i Lillehammer med 78 650 kroner.

– Vi klarte å engasjere både kunder og ansatte i denne saken. Det er jo kvinners helse vi kjemper for, og alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Derfor er denne kampanjen litt ekstra personlig og meningsfull for oss alle, sier stasjonsdriver Aud Kari Egeland hos Circle K Forus.

Tema for årets Rosa Sløyfe-aksjon er arvelig brystkreft.

Rosa Sløyfe-ligaen:

1. Circle K Forus

2. Circle K Breivika

3. Circle K Tunga

4. Circle K Elverum

5. Circle K Strandtorget

(Kilde: Circle K – innsamlingstall Rosa Sløyfe 2013-2015)