Skrev brev til ordføreren om for liten gymsal på skolen. To uker senere fikk de svar – og besøk!

STORFINT BESØK: Onsdag 25. oktober var Ida Eriksen (t.v.) og Thea Langaas vertskap for ordfører Rita Ottervik, som fikk en omvisning på Strindheim skole. (Foto: Strindheim skole)

Femteklassingene Ida Eriksen (10) og Thea Langaas (10) ville gjøre noe med gymsal­forholdene på Strindheim skole, og skrev brev til ordfører Rita Ottervik.

Av Renate Brødreskift
De to engasjerte elevene mener gymsalen på skolen er for liten, og ville gjerne invitere ordføreren til skolen slik at hun kunne se hvordan de har det. To uker etter at de hadde sendt brevet, fikk de svar fra ordføreren, som gjerne ville komme på besøk.

Trangt om plassen
Ida og Thea forteller at de ble veldig glade, samtidig som de var litt spente før besøket.
– Vi tenkte ikke akkurat at hun ville komme og treffe oss. Vi fikk ansvar for å vise henne rundt på skolen, og hun var enig i at gymsalen er for liten, sier Ida.
Jentene forteller at det ofte blir trangt om plassen og veldig tung luft når nesten 30 elever skal ha gym i gymsalen. Håndballtreningene med Strindheim håndball har de måttet flytte til Leangenhallen.
– Det ble veldig trangt, og vi kunne bare ta korte pasninger. Det hadde jo vært fint å ha håndballtreningene her, for det er mange som bor i området, sier Thea.
De to jentene synes også det hadde gjort seg med større plass når 6. og 7. trinn har nyttårsball i gymsalen, og mener skolen burde ha et innendørs areal til fellessamlinger. I dag må elevene møte ute i skolegården dersom hele skolen skal samles.

ENGASJERTE ELEVER: Ida Eriksen (t.v.) og Thea Langaas ønsker seg større gymsal, og kontaktet ordføreren. Rektor Lars Petter Eggesbø og lærer Line Bjørndal synes det er bra med elever som viser engasjement og tar ansvar.

– Bra med engasjement
Under ordførerbesøket kom de med forslag til hva som kan gjøres for å bedre situasjonen, og de snakket om muligheten for å bygge ut den delen av skolen som er vendt mot parkeringsplassen, og legge parkeringen under bakken. De snakket også om muligheten for å sette opp en basishall.
Rektor ved Strindheim skole Lars Petter Eggesbø synes det er veldig bra med elever som viser engasjement. Han visste ingenting om brevet som Ida og Thea hadde skrevet til ordføreren.
– Vi liker å ha elever som er engasjerte og tar ansvar. Og så var det jo veldig fint at ordføreren ville komme – rent demokratisk, sier han.

Må være fleksible
Rektoren medgir at det er for lite med én liten gymsal til 600 elever, og sier de er nødt til å være fleksible for å kunne nå alle målene i læreplanen, blant annet ved å bruke fasiliteter utenfor skolen.
– Det er jo en kjent sak at Strindheim skole har mangel på kvadrat­meter, og at en god del av de kvadratmeterne ligger i gymsalen. Jeg tror det er ålreit at politikere kommer på besøk og får se at det finnes løsninger, sier han.
Og hvordan synes Ida og Thea det var å møte ordføreren?
– Hun var veldig hyggelig og hørte godt på oss. Hun sa også at hun syntes det var fint at vi skrev brev til henne, sier de to.