Fra fiolin på Tiller til rockealbum i Hollywood

Rocky Kramer

TILLER: Den musikalske familien Langhelle på Tiller går spennende tider i møte. Sønnen Sindre, alias Rocky Kramer, bor i  Hollywood og har spilt inn 14 låter til albumet “Firestorm”  som kommer rundt jul og blir distribuert av Universal gjennom Allied Artists Music Group.

TEKST: Stig O.H. Larssen
FOTO: Allied Artists Music Group

–Jeg begynte å ta fiolintimer når jeg var 7 år, men ble etterhvert mer interessert i elektrisk gitar, spesielt som tenåring, sier Sindre Langhelle til Heimdalsbladet.

–Litt klassisk skolering på fiolin hadde han nok godt av, forteller far Bjørn Arne Langhelle.  Det var fint med hensyn til den motoriske utviklingen hans.

Musikerfamilie
Bjørn Arne Langhelle pensjonerte seg nylig etter 40 år som førstefiolinist i Trondheim Symfoniorkester. ­–Min mor, som sang i kor og underviste piano, døde av kreft da jeg var 5 år, forteller Sindre. –Årene etter var preget av en far som ofte tok barna sine med på konsertene med symfoniorkesteret, og det var dette som gjorde meg interessert i klassisk musikk.

Storebror Ståle er i dag en flink jazzpianist.

Skrev musikk
–Da jeg begynte å lære å spille gitar, ble jeg også interessert i komposisjon, sier Sindre. –Selv om jeg var interessert i rock n roll, så ble musikken jeg skrev, preget av år etter år med klassisk musikk, både fra stuen og Olavshallen.

–Jeg skrev fire album før jeg fylte 18 år, alle ble skrevet hjemme på Tiller, og jeg var på utkikk etter en platekontrakt, fortsetter Sindre.

Dronningen Dronning Sonja bøyer seg ned for å inspisere tegningen som den 5 år gamle Sindre Langhelle har laget.

Drømmen i Hollywood
–Jeg bestemte meg for å flytte til Los Angeles, California for å oppfylle drømmen. Planen var å ta et 9 måneders språkkurs, og se om jeg kunne finne kontakter i musikkbransjen mens jeg var der. Etter tre måneder hadde jeg så og si gitt opp, da jeg fikk en epost fra Mike Pinera, en gitarist som har spilt med Alice Cooper, Iron Butterfly og Blues Image. Mike introduserte meg til Kim Richards i Allied Artists.

Kim hadde jobbet med Andy Gibb, Pink Floyd og Queen på 80-tallet. Han ville produsere albumet mitt!

Eget band og Firestorm-album
–Albumet heter Firestorm og ble spilt inn i 17 Hertz-studioet i North Hollywood. Metallica spilte inn “The Black Album”, med hiten “Nothing Else Matters” og “Enter Sandman” her, sier Sindre.  –Bandet mitt er veldig internasjonalt med en meksikansk/ amerikansk trommis, amerikansk bassist og australsk keyboardist, i tillegg til en norsk sanger og gitarist.

Album ute til jul
–Vi jobber for tiden i Paramount Recording Studios for å redigere albumet, et studio der klientellet har vært alt fra Rod Stewart, Led Zeppelin og Guns ‘N Roses til Mariah Carey, Snoop Dogg og Backstreet Boys. Vi skal mikse albumet i Sphere Studios, et helt nytt studio, satt sammen av en av Queen’s lydteknikkere, med alt av det beste og vintage studioutstyr i verden, inkludert høyttalere som koster 100,000 dollar for paret. Albumet kan forventes rundt jul, og kommer til å bli distribuert av Universal, gjennom Allied Artists Music Group.

Paramount Recording Studios: Fra venstre Bjørn Arne Langhelle, Ståle Langhelle, Sindre Langhelle/Rocky Kramer, produsent Kim Richards og lydmann Steve Olmon. Studioet Paramount Recording Studios har hatt mange kjente klienter.

Rocky og Kramer
–Hvordan ble artistnavnet ditt til?
–Hehe, jeg valgte navnet Rocky Kramer etter at jeg begynte å snakke flytende engelsk og begynte å innse at det ikke var en åpenbar uttalelse av navnet mitt på engelsk, ler Sindre.
–Jeg spådde at amerikanerne kom til å uttale navnet mitt på alle slags måter, og det viste seg å være rett. Jeg fikk en god latter et par ganger i hvert fall. Derfor valgte jeg et fornavn og etternavn som allerede var inngravert i amerikanske hjerner. Jeg ville ha et navn som ikke hadde blitt brukt før, så jeg endte opp med Rocky Kramer. «Rocky» er en av mine favorittfilmer, og Kramer kom fra Seinfeld. I tillegg så var musikken i Rocky IV en stor inspirasjon, på grunn av alle 80-talls synth-symfoniene, og Kramer er etternavnet til en av mine favorittprodusenter, Eddie Kramer (Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Kiss).

Stratocaster
–Kramer er også et gitarmerke, men jeg spiller faktisk Fender Stratocaster, en av mine «endorsement deals», sammen med Digitech, Jim Dunlop og Cleartone Strings.