Flere ønsker å bli kvitt NRK-lisensen

Å plombere en tv er en forholdsvis enkel operasjon. Det skjer gjennom at man fysisk fjerner antenneinngangen eller benytter en fyllmasse i selve inngangskontakten. Emil Svendsen og Tobias Hansvold tror de får mye å gjøre etterhvert når det gjelder plombering av tv-mottakere.

Ved å plombere tv og/eller mottaker kan du slippe å betale NRK-lisens.

Løsningen har eksistert noen år, men blir etterhvert mer og mer aktuell.

– Fordi mange velger å se på tv-program via internett, trenger man i beste fall bare tv som skjerm, forteller Emil Svendsen.

Samarbeid med Lisensfri
Emil Svendsen startet i 2012 Iphonereparatøren i Trondheim, som holder til i Haakon VII gate på Lade. Inntil nylig var forretningsideen å reparere smarttelefoner og nettbrett. Nå har de inngått en avtale med firmaet Lisensfri, som har spesialisert seg på å tilby plombering av tv-mottakere, og som har et eget opplegg på den formelle rapporteringen til NRK lisenskontor. Med denne avtalen blir Iphonereperatøren Lisensfri sin samarbeidspartner i Midt-Norge.

– Det blir stadig flere som velger en slik løsning, både privatpersoner og firma, sier Svendsen.

– Det kan være mye å spare for bedrifter, fordi en lisens er knyttet til ett apparat. Men også for private som ikke lenger har bruk for tv som mottaker, er det etter hvert mye å spare. Og de velger heller å bruke pengene på en streamingtjeneste, forklarer Svendsen.

Les mer om bedriften: www.iphonereparatoren.no

Emil Svendsen startet med å reparere smarttelefoner som for eksempel Iphone. Skifte av knust glass er en gjenganger.