NÆRINGSLIV

14 millioner kroner til bryggeanlegg på Ladekaia

Bystyret bestemt nylig å sette av 14 millioner kroner av fjorårets kommunale overskudd på 440 millioner kroner til etablering av et bryggeanlegg. Målet er å styrke Østmarknesets posisjon som et sentralt frilufts- og ankomstområde til Ladestien og fjorden.


Gjør god business på hundeklipp

Fem år etter at hun startet York Hundesalong på Lade, har Astrid Irene Halseth (29) flyttet salongen inn i større lokaler, kun et steinkast unna de gamle.


En real dyrevenn

Veterinærveteran Lars Strømmen (59), har sett og gjort det meste: fra hunder med mer tannstein enn tenner, til å operere eggstokkene på en liten undulat (!).


Åpner møbelbutikk i Haakon VIIs gate

– Vi åpner her fordi vi ser utviklingen på Lade, og fordi vi vil ha en butikk på denne siden av byen. Det sier daglig leder i Fagmøbler, Stian Sørvik, om grunnen til at Fagmøbler nå ekspanderer.


Mørt og modent kjøtt på Nyborg

Bak ferskvaredisken på Bunnpris & Gourmet på Nyborg henger kjøttet til tørk i flere uker for å bli ekstra smakfullt og mørt. – I USA har man holdt på med dette i mange år, men i dagligvaren her hjemme er det ingen som har gjort dette før, sier ferskvaresjef Mikael Aune.


Matblogger med braksuksess

Hege Karlstad (38) startet eget cateringfirma uten å ha noe erfaring fra bransjen. I sitt andre driftsår regner hun med å omsette for 3 millioner kroner.