Bygger 23 nye leiligheter på Sjetnetoppen

Sjetnetoppen er en av få større byggeprosjekter i Sjetnemarka. Enorm utsikt alle veier og gode solforhold. Nederst til høyre: Johnny Sørgård og Marion Størseth har kontor i Kjøpmannsgata 37. Herfra styrer de sine prosjekter.

Sjetnetoppen er en av få større byggeprosjekter i Sjetnemarka. Enorm utsikt alle veier og gode solforhold. BILDE NEDERST TIL HØYRE: Johnny Sørgård og Marion Størseth har kontor i Kjøpmannsgata 37. Herfra styrer de sine prosjekter.

– Det er noe spesielt med Sjetnemarka, mener utbyggerne av boligprosjektet Sjetnetoppen.

Av Eilif Berge

Sjetnetoppen ligger i et veletablert boligområde i Egganveien 1-3, på toppen av Sjetnemarka. Her skal det bygges 23 leiligheter fordelt på 2 byggetrinn. 13 leiligheter i første byggetrinn og 10 leiligheter i andre byggetrinn.

– Byggene leveres som modulhus, over en felles parkeringskjeller. Alle vil få sin egen parkeringsplass i tillegg til en egen stor bod. Og det vil være heis fra kjeller og opp til leilighetene. Det forteller utbygger Johnny Sørgård.

Sammen med Marion Størseth som er kontorleder, driver de to firmaet Kencha AS, som står for prosjektet.

Flott usikt
Om prosjektet kan de fortelle at alle leilighetene vil få fine terrasser hvor man kan nyte flott utsikt.

– Ved inngangspartiet til leilighetene vil det være ekstra brede svalganger hvor man kan sitte med kaffekoppen og nyte morgensolen, sier Marion Størseth. Marion og Johnny har begge vokst opp i Sjetnemarka, og kjenner derfor godt til bomiljøet og omgivelsene i dette området.

– Det er jo ekstra artig å bygge ut i dette området som en selv har vokst opp i, smiler han.

– Hva kjennetegner dette boligområdet?

– I Sjetnemarka er det godt å bo, her er de opptatt av å «fylle tomrommene», noe som betyr  at det finnes et tilbud til alle. Her tar de godt vare på hverandre, sier Marion og får støtte fra Johnny:

– Det er noe spesielt med Sjetnemarka.

Tilbud for alle
Nærheten til kjøpesentere som City Syd og Tillertorget betyr noe for mange når de skal velge plass å bo. I et slikt område vil det naturligvis finnes mange tilbud stort sett på alt. At det er gangavstand er vel heller ingen ulempe. Dette tror Marion Størseth er med på å bestemme hvor folk vil bo.

– Hvordan er det med skole, idrettshus og annen infrastruktur?

– Sjetne skole ligger fem minutter unna. Skolen er nå under ombygging  og den vil fremstå som en flott moderne skole med plass til 550 elever fra 1. – 10. trinn. I tillegg finnes det flere videregående skoler i umiddelbar nærhet, forteller Johnny. Det skal bygges idrettshall/flerbrukshall i Sjetnemarka. Den er planlagt å være  ferdig i 2019.

– Hva holder folk på med i fritiden?

– I Sjetnemarka er det et bredt og godt aktivitetstilbud til folk i alle aldre. Mens ungene trener i idrettslaget eller spiller i musikk korpset, så kan bestemor danse senior-Zumba, ler Marion.

Her er det mye å velge i. Du kan delta i kor, teaterlag, grendalag, velforening, pensjonistforening, musikkbinger for å nevne noe.

– Det er et sjeldent godt samhold i Sjetnemarka. Kanskje det er fordi området ligger litt skjermet og for seg selv, samtidig som det er kort vei til alt. Og mange av de som bor i eneboliger er glade i hagearbeid og slikt.

Mange års erfaring fra byggebransjen
Johnny Sørgård, som selv er byggmester, er opptatt av at de skal leverere funksjonelle boliger med god kvalitet.

– Vi vet hva vi vil ha når vi kjøper inn tjenester fra underleverandørene, forklarer han. Og bruker bare de som vi vet vi kan stole på og som leverer god kvalitet. Sørgård har drevet i utbyggingsbransjen i mange år, og har gjennomført mange gode prosjekter. Spongdal Hage på Byneset, Krokuslia i Buvika og Sverresborg Living i Victor Baumanns veg på Byåsen for å nevne noen.

– Vi har også noen prosjekter på Ørlandet hvor det etter hvert vil skje mye, forteller han.

– Hvordan tror dere responsen på Sjetnetoppen blir?

– Den har vært stor allerede og det før vi er i gang med salget, forteller Marion. Hun har inntrykk av at det er mange som allerede bor i Sjetnemarka som er interessert.

– Noen vil kanskje flytte fra eneboligen til en mer lettstelt leilighet i samme område, sier Johnny. Yngre folk som har vokst opp her, er på utkikk etter noe i nærheten av der de har bodd i sine barneår.