BYDELSFEST for nærmiljøet

SAMLER NÆRMILJØET: Tonje Selbekk (t.v.), Solbjørg Saltvik og Marit Helen Erland inviterer hele Byåsen til bydelsfest 1. oktober.

«Vi har lagt opp til aktiviteter på tvers av generasjonene. Her er det så mange aktiviteter, og det blir en morsom dag for både barn og voksne»

BYÅSEN: Arrangøren lover en dag fullspekket med aktiviteter for store og små når Byåsen Bydelsfest går av stabelen lørdag 1. oktober.

For sjette år på rad inviteres byåsinger til bydelsfest på Byåsen videregående skole og Munkvoll helse- og velferdssenter. På programmet står konserter og underholdning med barnesangkor, skolekorps og seniorteater, og publikum kan få prøve seg på scenekampoppvisning, bilbanekjøring og skyting med pil og bue – for å nevne noe. Ordfører Rita Ottervik, som selv bor på Byåsen, kommer for å åpne dagen.

Arena for nærmiljøet
– Vi har lagt opp til aktiviteter på tvers av generasjonene. Her er det så mange aktiviteter, og det blir en morsom dag for både barn og voksne, sier Tone Selbekk, tidligere leder for Byåsen frivilligsentral.

Selbekk var med og arrangerte bydelsfesten fra 2013 til 2015, før hun overlot roret til nåværende leder for frivilligsentralen, Marit Helen Erland. Erland sier bydelsfesten skal
være en arena der skoler, lag og foreninger i nærområdet kan få vise frem seg selv.

– Vi prøver å få med skolene og idrettslagene slik at de får markedsført seg selv, sier hun.

I fjor tok rundt 2000 besøkende turen innom bydelsfesten, som er et samarbeid mellom Byåsen frivilligsentral, Byåsen  videregående skole, Folkebiblioteket, Kulturenheten, Barne og familietjenesten i midtbyen, ungdomsklubbene på Byåsen og Byåsen kirke.

Handlegate
Bydelsfesten vil også ha en egen «handlegate», der lokale aktører stiller med infostands og salgsboder.

– Så har vi fått med oss Remida, som driver med gjenbruk, og Trondheim Turistforening, som vil sette ut poster som ungene skal løse. Så har vi Byåsen Husflidslag, som har vært med oss i mange år, legger Erland til. Matsalget er det restaurant- og matfaglinja ved Byåsen videregående skole som står for.

Talentkonkurranse
Etter bydelsfesten, som varer fra kl 14 til 18, flyttes oppmerksomheten over på ungdommen når talentkonkurransen Byåsen Got Talent avvikles i gymsalen på Byåsen videregående skole. Konkurransen er åpen for ungdom mellom 13 og 19 år, og Erland opplyser at de fortsatt har plass til flere deltakere, også fra områder utenfor Byåsen.

– Det vil være en mild og fin jury, så det skal ikke være skremmende for ungdommen å være med på, sier hun.

40 frivillige
Et så svært arrangement lar seg ikke gjøre uten innsats fra frivillige. Erland opplyser at de har rundt 40 frivillige i sving, og sier de gjerne ser at flere melder seg.

– Vi må alltid ha frivillige som er beredskap for oss. De stiller som vertinner, hjelper til med servering og hjelper til hvis noen har spørsmål, sier hun, og legger til at de trenger flere frivillige til nedriggingen lørdag ettermiddag.

– Man trenger ikke være så fryktelig sterk. Det handler mer om opprydding og flytting av bord og stoler, sier hun.

Solbjørg Saltvik er en av de frivillige som skal hjelpe til på bydelsfesten. Saltvik er også engasjert gjennom frivilligsentralen som aktivitetsvenn og som frivillig på Kaffekoppen kafé på Kystad helse- og velferdssenter.

– Jeg begynte som frivillig da jeg sluttet å jobbe. Det gir jo litt å kunne være til nytte og gi andre en opplevelse, sier hun.

Har du lyst til å bidra som frivillig på bydelsfesten 1. oktober, kan du ta kontakt med Byåsen Frivilligsentral.