Blussuvoll-elever vant «kokkekamp»

VINNERE: Elevene fra Blussuvoll ungdomsskole vant Ung Restaurant 2016. Her sammen med arrangementets initiativtaker og avdelingsleder ved Restaurant- og Matfag på Strinda videregående skole, Geir-Rune Larsen. F.v. Henna Rørvik, Hedda Koteng, Tonje Svee, Karianne Dreier, Hedda Andreassen, Fransisco Sjong, Ragna Mikalsen.

VINNERE: Elevene fra Blussuvoll ungdomsskole vant Ung Restaurant 2016. Her sammen med arrangementets initiativtaker og avdelingsleder ved Restaurant- og Matfag på Strinda videregående skole, Geir-Rune Larsen. F.v. Henna Rørvik, Hedda Koteng, Tonje Svee, Karianne Dreier, Hedda Andreassen, Fransisco Sjong, Ragna Mikalsen.

SE VIDEO OG BILDESERIE MED GLIMT I FRA SKOLENE SOM DELTOK, NEDERST I ARTIKKELEN.

Blussuvoll ungdomsskole og Royal Garden stakk av med seieren i Ung Restaurant 2016, som ble arrangert onsdag denne uka.

Av Renate Brødreskift

I alt 61 ungdomsskoleelever fra ti skoler i Trondheim deltok på arrangementet, som er et samarbeid mellom Oi! Trøndersk Mat & Drikke, Fagnettverket for restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag og Trondheim Kokkenes Mesterlaug.

Ti av byens beste restauranter og serveringssteder stilte sine restauranter og medarbeidere til disposisjon for å gi elevene en «drømmedag» på kjøkkenet.

LOKALE RÅVARER: Hovedretten var svinecarré, servert med gnocchi av mandelpotet fra Frosta.

LOKALE RÅVARER: Hovedretten var svinecarré, servert med gnocchi av mandelpotet fra Frosta.

Treretters middag
Elevene fra Blussuvoll ungdomsskole var «utplassert» på Restaurant 73 ved Radisson Blu Royal Garden, der de under kyndig veiledning fra kokk Krister Olsen og hovmester Stian Olsen skulle forberede og gjennomføre en treretters middag basert på lokale råvarer fra Trøndelag.

Foreldre, lærere og politikere var invitert til middagen, og elevene stod for presentasjon og servering. Juryen mente at Blussuvoll-elevene hadde den beste gjennomføringen av middagen, og vinnerne fikk hver sin kokkejakke brodert med sitt eget navn, en japansk kokkekniv og et gavekort fra IKEA som skal gå til kjøkkenutstyr til skolekjøkkenet.

Øke rekrutteringen
Ung Restaurant ble startet av Geir-Rune Larsen, avdelingsleder ved Restaurant- og Matfag på Strinda videregående skole. Målet med Ung Restaurant er å gi ungdommene en smakebit av restaurantbransjen, og skal bidra til økt rekruttering til Restaurant- og Matfag i videregående skole.

I neste utgave av Bydelsavisa Strinda kan du lese mer om Blussuvoll-elevenes «drømmedag» på kjøkkenet til Restaurant 73, og arbeidet som gjøres for å rekruttere flere til restaurant- og matfaget i videregående skole.

VIDEO:

Bildeserie:
(Foto: OI! Trøndersk matfestival)