Bjørkmyrmartna’n – sjuende år på rad med lokalt håndverk og kulturliv

Helgen første og andre oktober arrangeres Bjørkmyrmartna´n for syvende året på rad.

Dette skjer på Lerflaten Gård som ligger på Bjørkmyr, ikke langt fra Leira Gartneri. Avkjøring er fra Brattsbergveien ned til Øvre Leirfoss. Hit kommer lokale utstillere for å vise fram sine husflids- og håndverksprodukter samt at lokale musikere bidrar med minikonserter.

Musikkinnslag
– Det som skiller Bjørkmyrmartna ´n fra andre husflidsmesser, er blant annet at det blir musikkinnslag med lokale krefter hver hele time. Og at en i tillegg kan nyte kaffe og kaker når som helst i en av låvens trivelige salonger, forteller Svein Rune Wik. Vi ønsker å nå alle som liker håndverk og kultur.

Martn’an har hatt en svært god oppslutning de siste seks årene kan han fortelle. Arrangør er Bjørkmyr kulturforening, og de regner med at det blir like stor suksess i år. Åpningstid lørdag er 1000-1600 og søndag 1100-1600. Det blir salg- og utstilling av produkter innen husflid, trearbeider, keramikk, flatbrød og lokalt dyrkede grønnsaker. Det blir utendørs aktiviteter for barn. Til sammen 23 produsenter deltar. Bak martna’n står Bjørkmyr kulturforening.

– Bjørkmyr kulturforening er en medlemsforening, med et styre bestående av 6 idealister. Dugnadsinnsatsen er stor. I tillegg til martna´n nå i oktober arrangerer vi i desember julekonsert i Leira kapell, sier Wik. Tidligere i år (mai) har vi hatt kåseri med Marianne Meløy. Konsert og allsang med Bjørn Fjeldvær/» Hitra-Frøya» arrangerte vi tidligere i september. Vi ser fram til årets Bjørkmyrmartna, og regner med fullt hus av kultur- og håndverks interessert publikum avslutter han, optimistisk som aldri før.