Bilgale Håvard overtar Porsche i Trøndelag

Foto: Porsche Norge

Håvard Gustad (42) skal lede satsingen til Porsche i Trøndelag. Den bilgale trebarnsfaren sier han har fått drømmejobben. I tillegg til å lede virksomheten blir Gustad medeier i Porsche Center Trondheim.

Dette skriver Porsche Norge i en pressemelding til bydelsavisa.no.

Startet som 21-åring
Han startet karrieren som 21-åring hos Bjørnstad Bil i Orkdal. I dag er han medeier og leder i Nardo Bil Orkanger AS som har agentur på Volvo, og operer i tillegg innen bruktbilsalg. Gustad legger ikke skjul på at det å få være med Porsche kan sidestilles med en drøm som går i oppfyllelse.

Bilgal
– Hovedkonkurrentene blir de øvrige premium-merkene i Trøndelag. Disse bilprodusentene har de siste årene produsert flere rimeligere «folkeutgaver» og dermed blir også disse bilmerkene mer vanlig å se på veiene, sier han, og fortsetter:

– Jeg har drevet aktivt med motorsport i mange år og er rett og slett bilgal. Det ligger i blodet og når en så bilinteressert mann som meg får mulighet til å bygge Porsche videre i Trøndelag, er det drømmejobben.

Foto: Porsche Norge

Porsche Center Trondheim skal ha kjernevirksomheten i Trondheim, men 42-åringen er krystallklar på at Porsche også skal ut i distriktskommunene i hele Trøndelag.

Småkommunene skal med
– I enkelte mindre trøndelagskommuner er det stor entusiasme for Porsche. Vi skal oppsøke kundene der de bor og jobber, og bringe kunsten ut til folket. Det skal ikke alltid være nødvendig å komme til Trondheim, fortsetter Gustad lidenskapelig. Jobben og det nye eierskapet starter formelt i september.

Ikoniske sportsbiler
– Inntil da skal jeg legge en god og ernergisk plan for hvordan vi skal få flere porscher på veiene i Trøndelag. På Sunnmøre, som består av langt færre innbyggere enn i denne regionen, er Porsche i løpet av halvannet år blitt svært ettertraktet. Dette skyldes ikke bare de ikoniske sportsbilene, men i stor grad også utvalget som finnes blant spreke familiebiler, sier han.