Åpner nærbank på Strinda

TETTERE PÅ: Administrerende banksjef Siri Fossum og kunderådgiver Arild Samstad i Soknedal Sparebank, sier ambisjonen med nyetableringen på Valentinlyst er ytterligere kundevekst. De mener behovet for en lokalbank i Trondheim er stort.

VALENTINLYST: Soknedal Sparebank åpner avdelingskontor på Valentinlyst senter 1. september. – Det er på tide at våre Trondheimskunder får en nærbank, sier rådgiver Arild Samstad.

TEKST OG FOTO: Renate Brødreskift

Samstad blir en av to kunderådgivere som skal jobbe på det nye avdelingskontoret på Valentinlyst. Samstad kommer fra Soknedal Sparebank på Støren, som ble etablert i 2005. Valentinlyst blir bankens første etablering utenfor Støren og hovedkontoret i Soknedal.

– Vi tror det er mange som vil ha den nærheten og tryggheten med å ha en egen rådgiver, sier Samstad.

Rådgivning
Han understreker at dette vil være et rådgivningskontor som tilbyr banktjenester for privatmarkedet, slik som finansiering og alle typer lån, forsikring, sparing, konto- og korttjenester og eiendomsmegling.

– Det er en del som lurer på om det blir kasse, men det kommer beklageligvis ikke. Det er nok på vei ut, sier Samstad.

Nærbank
Der andre banker legger ned kontorer, går Soknedal Sparebank mot strømmen og oppretter nytt. Samstad mener det handler om å komme tettere på kundene.

– Her får man én person å forholde seg til, som man kan ringe ved behov. Man skal kanskje investere i millionklassen, og det er voldsomt mange aktører på banen. Vi kan lose de gjennom og finne de beste løsningene, sier han.

På et nærsenter blir banken mer synlig i lokalmiljøet.

– Målet er jo flere kunder. Det ligger et stort potensial i området rundt her. Du har høyblokkene, Singsakerområdet, Ranheim og Lade. Vi har ikke så mye konkurranse her. Du har Sparebank1 rett over her, men ellers holder de fleste bankene til i sentrum, påpeker han.

Vekst
– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi skal etablere oss i Trondheim, både fra eksisterende og nye kunder. Det er jo i Trondheim befolkningsveksten er størst, sier administrerende banksjef i Soknedal Sparebank, Siri Fossum.

Soknedal Sparebank har i dag 5200 kunder, fra både Soknedal og Trondheimsområdet. Fossum mener det er et stort behov for lokalbanker som kan tilby rådgivning nå når mye digitaliseres.

– Vi ser at særlig unge i etableringsfasen ønsker rådgivning. Her får man et mer personlig forhold til banken sin. Målet med etableringen i Trondheim er å jobbe for ytterligere vekst. Vi skal serve privatmarkedet med de tjenestene kundene har behov for, sier hun, og viser til at banken scorer høyt i kundemålinger.

– Vi scorer 79 prosent på kundetilfredshet. Gjennomsnittet i bransjen er 75 prosent. Det sier jo litt om kompetansen vår, sier hun.

Eiendomsmegler
Fossum opplyser at de også vil tilby eiendomsmegling på Valentinlyst, gjennom Aktiv Eiendom, som er eid av Eika-Allianse som Soknedal Sparebank er en del av.

– Hver torsdag vil det være en megler her. Vi kan tilby finansiering av boliger. Vi skal også delta ut på visninger i området sammen med Aktiv Eiendomsmegling. Slik kan vi få hentet nye kunder, sier Fossum. Banken har også eget boligkredittselskap gjennom Eika boligkreditt og flere egne Eika-fond.

– Vi er selvforsynt med alle tjenester, også megler. Vi har gode rådgivere og vi er gode på digitale løsninger, sier Fossum.

Avdelingen på Valentinlyst holder åpent alle dager, og holder til i lokalene vis-a-vis Narvesen. Fossum og Samstad sier de ser frem til åpningen, og lover både kaffe, kaker og gode lånetilbud til de som tar turen innom på åpningsdagen 1. september.