Åpner møbelbutikk i Haakon VIIs gate

NYÅPNING: Daglig leder Stian Sørvik (t.v.) og eier av Fagmøbler Trondheim, Kåre Johnny Hage, ser frem til å drive møbelbutikk midt i handels­sentrum på Lade.

Torsdag 28. september åpner møbelkjeden Fagmøbler ny butikk på Lade. Den store utviklingen i området gjør det attraktivt å drive butikk her, mener daglig leder Stian Sørvik.

Av Renate Brødreskift
Møbelbutikken åpner i de tidligere Stormberg-lokalene i Haakon VIIs gate 11B, og ligger dermed midt i smørøyet i handelsområdet på Lade, mener Sørvik.
– Vi åpner her fordi vi ser utviklingen på Lade, og fordi vi vil ha en butikk på denne siden av byen. Det bygges mange boliger i området og det er mye trafikk her. Lade er blitt et handelssentrum i Trondheim, sier han.

Utstillingsvindu
Butikken på Lade vil være heleid av Kåre Johnny Hage, som er innehaver av Gaula Møbler AS, som også eier Fagmøbler-butikken på Klett. Hage sier de er svært fornøyd med beliggenheten i Haakon VIIs gate, med HTH Kjøkkenforum og Lefdal Elektromarked i nabolokalene. Han mener det passer inn med møbelkjedens profil å ha et eget lokale fremfor å ligge på et kjøpesenter.
– Her får vi et flott utstillingsvindu mellom City Lade og Lade Arena, og vi treffer mange av de samme kundene som butikkene ved siden av oss, sier han. Hage opplyser at butikken på Lade i stor grad vil være lik butikken på Klett, ved at den vil føre et kjedesortiment med særlig satsing på seng og madrass, og byggbare sofaer.

Tre butikker
Samme dag som butikkåpningen på Lade, åpner møbelkjeden også butikk på Stjørdal. Denne vil være deleid av Fagmøbler Trondheim og Fagmøbler Verdal. Sørvik vil være daglig leder ved alle de tre butikkene, men vil ha sin hovedstasjon på Lade. Med butikker i hver sin ende av Trondheimsregionen vil møbelkjeden stå sterkere rustet i kampen om møbelkundene, påpeker han.
– Hvordan skal dere møte konkurransen fra møbelbutikker på denne siden av byen?
– Vi vil øke markedsføringen vår. Med to butikker i Trondheim kan vi kjøre større trykk på markedsføringen, og være enda mer synlig i sosiale medier og kjøre flere DM-er. Vi skal bli mer og mer synlig i Trondheim, både gjennom butikker og markedsføring, sier Sørvik.

SISTE INNSPURT: En uke før åpning så det slik ut i butikklokalet på Lade. Daglig leder forteller at de har jobbet døgnet rundt for å få alt klart til åpningen 28. september.

Øker omsetningen
I fjor lå salgsinntektene til Fagmøbler Trondheim på 26,4 millioner, noe som var en svak oppgang fra året før. Sørvik sier de forventer en liten økning i salgsinntektene også i 2017. Målet er å nå en høyere omsetning på Lade enn på Klett i løpet av første hele driftsår.
– Butikken på Lade vil jo ta unna en del kunder fra butikken på Klett. Men det er samme firma som står bak begge butikkene, så vi vil få flere kunder med butikken på Lade. Økt kjennskap i markedet vil dessuten styrke butikken vår på Klett, sier Sørvik, som mener kundegrunnlaget er stort nok til å drive tre butikker i Trondheimsregionen.
– Vi bygger butikken i en størrelse som gjør at det er mulig, og bygger ikke for store butikker. Vi ser også på kundegruppen vår på Klett at det særlig i helgene har kommet folk fra for eksempel Hegra for å kjøpe varer, sier han.

En lang prosess
Da Hage startet Fagmøbler på Støren i 1999 hadde han ikke sett for seg at han skulle ekspandere med flere butikker i Trondheim. Da han flyttet butikken til Klett i 2005, økte også salgstinntekene samtidig som kundegruppen ble større. Hage sier et har vært en lang prosess med å utvide kjeden i Trondheim.
– Hvorfor velger dere å ekspandere nå?
– Fagmøbler er en kjede som har gjort mye riktig den siste tida. Vi har en dyktig daglig leder i Trondheim, samtidig som kjeden er inne i en god utvikling. Vi har en dyktig markedsavdeling som plukker ut de rette varene som treffer markedet, og vi greier å holde fokuset. Fagmøbler er fagmøbler. Vi er dyktige på byggbare møbler, og så har vi noe for alle, sier Hage.
Sørvik legger til at møbelkjeden har holdt på mange av de norske merkevarene som den har ført over lengre tid, og har de siste årene også tatt inn flere skandinaviske merkevarer med kvalitetsmøbler.