20 nye boliger nær markagrensa

Unikt  byggeprosjekt i Lagmann Lindboes vei  • Høy kvalitet • Rolig strøk • God plass • Forhåndssalget har startet

–Den som er kjent vet at det er sjelden at det bygges nytt i dette området. 20 leiligheter av høy kvalitet i en rolig boliggate nær marka må sies å være temmelig unikt.

 Av: Stig O.H. Larssen
Dette sier eiendomsmegler og avdelingsleder Thomas Melum ved Eiendomsmegler1 Byåsen til Bydelsavisa Byåsen.
Melum er noe av en lokal ekspert på Byåsen generelt, men kanskje på denne delen av Sverresborg spesielt. Han har hatt en solid porsjon av omsatte boliger i øvre Sverresborg i sin portefølje gjennom de siste årene.
Veletablert strøk
Eiendommen Lagmann Lindboes vei 24 ble erhvervet av Flatåsen-selskapet Ruta AS, Effektiv Eiendomutvikling AS og Solo AS for litt over 4 år siden gjennom selskapet Lagmann Lindboes vei 24 AS.  Først i slutten av august 2017 ble det endelige planforslaget godkjent av bystyret.

SKAL RIVES Den gule eneboligen skal rives forteller avdelingsleder Thomas Melum.

–Dette er et rolig strøk, rett ved markagrensa, med kort vei til Byåsen Butikksenter, Theisendammen,  bussforbindelser, skoler, barnehageja, det er vanskelig å se annet enn gode kvaliteter her, sier Thomas Melum.

Lav utnyttelsesgrad
–På grunn av beliggenheten har utnyttelsesgraden blitt lav, fortsetter han. –Bygningsmyndighetene satte tre etasjer som maksimal høyde i nybyggene. Kun to fulle etasjer og en inntrukket tredjeetasje gjør inntrykket mindre ruvende. Det medfører at det blir svært luftig rundt leilighetene, spesielt vil jeg fremheve hvordan første etasje virkelig kommer i ett med naturen, med store plenareal foran leilighetene. Her vil man ikke se rett inn i veggen til nabobygget, fremholder han.

SKISSE Prosjektet sett fra nord.

Bygningsrådet ønsket ved forrige behandling ikke blokkbebyggelse på den indre delen av tomta. Dette er imøtekommet i det siste og godkjente planforslaget. Skissene som er lagt til grunn for utbyggingen viser over 1.700 m2 uteoppholdsareal på terreng, i tillegg kommer selvfølgelig romslige, private terrasser.

Stor interesse
Boligprosjektet skal legges ut for ordinært salg i midten av måneden, opplyser eiendomsmegler Thomas Melum. Jungeltelegrafen har imidlertid vært operativ en stund, slik at forhåndssalget har startet nærmest av seg selv. –Blant annet er den dyreste leiligheten i 1. etasje til noe over 8 millioner kroner allerede solgt, forteller han.

LUFTIG MOT NATUREN Bygningsmassen er trukket ut mot veien og gir dermed god plass mot de store friområdene rett ut for leilighetene.

God parkering og lagring
  –Kjøperne så langt kommer nesten utelukkende fra Byåsen-området, slår Melum fast. –Det er tatt hensyn til at nye beboere i stor grad kommer fra en større bolig. Leiligheter på over 100 kvadratmeter har blant annet to parkeringsplasser i kjeller til disposisjon hver. Bodplassen er også veldig god, den er gjerne tre ganger så stor som i de fleste andre nyprosjekt her i byen.